Aan de slag met 50% lokaal eigendom

02.07.2020 13:00
- 15:30
online

Energie Samen - Participatiecoalitie

In het Klimaatakkoord is het mooi opgenomen: het streven naar 50% lokaal eigendom van nieuwe, grote duurzame energieprojecten op land. Maar hoe kun je 50% eigendom van nieuwe wind- en zonneprojecten op lokaal niveau nu concreet regelen? Precies op die vraag en meer geeft onze Participatiecoalitie Masterclass ‘Aan de slag met 50% lokaal eigendom’ antwoord. Op 2 juli verzorgen we deze masterclass eenmalig landelijk. In elke RES-regio geven wij op verzoek een masterclass. In mei hebben we deze training al in verschillende regio’s verzorgd. Ook voor de maand juni kunnen de RES-regio’s zich hier nog voor aanmelden.

Op 2 juli van 13.00-15.30 geven wij deze online masterclass voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. Wordt er in jouw regio geen masterclass georganiseerd, of kon je er niet bij zijn, zet hem dan op donderdag 2 juli in je agenda.

Siward Zomer, coöperatief directeur Energie Samen: “We merken dat we met onze masterclass in een grote behoefte voorzien. Er leven veel vragen over lokaal eigendom; wat is het en hoe kun je het regelen. Na het volgen van de masterclass geven deelnemers aan eindelijk een concreet beeld te hebben van hoe ze hier mee aan de slag kunnen in hun gemeente. We krijgen veel enthousiaste reacties.”

In de masterclass behandelen we onder andere:

  • Wat betekent ‘50% lokaal eigendom’ in het Klimaatakkoord
  • Hoe zorg je voor coöperatieve ontwikkelingen rondom zon en wind (denk aan participatieprocessen, wat is de lokale omgeving, hoe betrek je die, ...)
  • Voorbeelden van beleidsteksten over lokaal eigendom en participatie
  • Een lesje financiën met een uitleg over de business case van een duurzame energie project, kapitaalwerving en risico’s

Aanmelden 

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar annette.van.den.bosch@energiesamen.nu  Vermeld je volledige naam en vanuit welke organisatie je deelneemt, indien van toepassing.

Disclaimer:

This content has been published by Energie Samen . The publishing entity is responsible for the contents. The Clean Energy for EU Islands Secretariat may provide quality support to the English language version of this post.