Ενδυνάμωση των Νησιών για την Ενεργειακή Μετάβαση & την Προσαρμογή τους στην Κλιματική Αλλαγή

29.05.2020 13:00
- 15:00
Zoom

Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ - DAFNI Network of Sustainable Greek Islands
Poster with info about the webinar (date, organisers, title etc) and logos of Covenant of Mayors, AEGEA, DAFNI and FEDARENE

Tο Δίκτυο ΔΑΦΝΗ / DAFNI Network σε συνεργασία με το ΕΠΕΓΑ / AEGEA και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιφερειακών Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Γραφείων|Fedarene σας προσκαλούν να συμμετέχετε στο Webinar με θέμα:

"Ενδυνάμωση των Νησιών για την Ενεργειακή Μετάβαση & την
Προσαρμογή τους στην Κλιματική Αλλαγή"

Το webinar οργανώνεται στο πλαίσιο σχετικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σύμφωνο των Δημάρχων όπου το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ έχει ρόλο Φορέα Υποστήριξης και έχει υποστηρίξει την εκπόνηση περισσότερων από 25 σχεδίων δράσης για τα μέλη του μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις σχετικά με:
• τα οφέλη του Συμφώνου των Δημάρχων για την ενεργειακή μετάβαση και την προσαρμογή των νησιών στην κλιματική αλλαγή
• την τεχνική υποστήριξη που μπορούν να λάβουν οι υπογράφοντες για την ωρίμανση έργων
• καλές πρακτικές από έργα απανθρακοποίησης και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή σε νησιά
• τους μηχανισμούς στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή τη Γραμματεία της Πρωτοβουλίας Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά νησιά και το European Islands Facility (έργο NESOI Ορίζοντας 2020)

Παράλληλα το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ, στο πλαίσιο του ρόλου του ως Ευρωπαϊκός συντονιστής Smart Islands Initiative συντονίζει την οργάνωση 8 webinars με αντίστοιχη θεματολογία σε όλα τα Ευρωπαϊκά νησιά. Ενδεικτικά θα λάβουν χώρα webinars για τα Ιταλικά, Κροατικά, Ισπανικά (Κανάρια και Βαλεαρίδες), Πορτογαλικά (Μαδέρα και Αζόρες), Ιρλανδικά, Σκωτσέζικα, Δανέζικα και Σουηδικά νησιά.

Θα γίνουν παρουσιάσεις στα ελληνικά για το πώς μπορούν να προετοιμαστούν επαρκώς τα ελληνικά νησιά, ώστε να επωφεληθούν από Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για υλοποίηση έργων καθαρής ενεργειακής μετάβασης. Στο webinar καλούνται να συμμετάσχουν νησιωτικοί Ο.Τ.Α. και λοιποί ενδιαφερόμενοι φορείς καθώς και τοπικές αρχές της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα: https://bit.ly/36nTZFd
Για τη δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/iPC6vMpKfNegj6xz7

*Οι θέσεις συμμετοχής στο webinar είναι περιορισμένες στις 100 και ως εκ τούτου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος. Εκπρόσωποι των μελών ΔΑΦΝΗ θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Disclaimer:

This content has been published by DAFNI - Network of Sustainable Greek Islands . The publishing entity is responsible for the contents. The Clean Energy for EU Islands Secretariat may provide quality support to the English language version of this post.